boende i kroatien logo
23-09-2018

Dubrovnik, Dalmatien
Resor och boende i Dubrovnik områden

 

George Bernard Shaw skrev att "De som söker paradiset på jorden måste komma till Dubrovnik."
Runt om i världen bär Dubrovnik titeln "Adriatiska havets pärla" på grund av harmonin och den sagolika bilden som skapats just för nöjet av varje besökare.
Kontakta oss

 

Regioner


» Istrien
» Kvarner
» Dalmatien – Zadar
» Dalmatien – Sibenik
» Dalmatien – Split
» Dalmatien – Dubrovnik
     - Boende
» Norra Kroatien

 

Karta

Visa större karta

Reseplanerare


Valutaomvandlare

 

 

Dubrovnik, Dalmatienen

 
Dubrovnik region
Beläget i södra kroatiska kusten, staden Dubrovnik (Ragusa), och regionen som är den viktigaste staden.  Varför besöka detta hörn av Kroatien? Men den som inte gör det, kommer att förlora en bit av paradiset och kan inte njuta av den "vackraste staden i världen, näst efter hemlandet. Det är svårt att säga vad som gör området Dubrovnik mer intressant: dess historia, som i århundraden har varit flagg tryckt på vilket ordet "frihet", eller hans nuvarande, som en modern turist kust, bestående av en serie av pittoreska platser vid kusten och öarna, som alla berättar sina historier, både gäster och besökare, och är alltid redo att ta dig under armen promenerar genom historien, ibland genom trånga utrymmen, men alltid värdefulla för deras center historiker. Faktum är historien på dessa ställen, lever i dag i skönhet magnifika byggnader och konstverk av kända skulptörer, målare och byggare, både i de små städerna Ston (Stagno), Peljesac, Korcula, Župan Dubrovacka eller Konavle Trsteno, som i staden Dubrovnik. I byggandet av villor och hem för semester, har hand om människor och natur gått hand i hand, att hitta rätt balans mellan bevarande av naturliga skönhet och genomförande av lämpliga arkitektoniska lösningar för byggnader och trädgårdar. Resultatet av denna lyckliga förening är idag den mest imponerande i Medelhavsområdet.

Kulturhistoriska arvet
Dubrovnik med beteckningen "pärla vid Adriatiska havet främst tack vare sitt rika historiska och kulturella arv, så att även den berömda George Bernard Shaw skrev att" de som söker paradiset på jorden måste komma till Dubrovnik. " Under det senaste seklet har miljontals entusiastiska drömmerier följt hans råd, de senaste hundra åren, i själva verket är Dubrovnik en turist centrum i södra Kroatien, varifrån man inte kan ignorera. Dess namn kommer från skogen av ek som växte i dess omgivningar, och att dessa delar kallas "Dubrave. Varje historisk berättelse eller sägen som håller den här staden är berörda, även idag, spår och inskriptioner på stenen fasader av Gamla stan och plattor av Stradun längs angränsande gator, i kyrkan skyddshelgon St Blaise, i fästen - inklusive Lovrijenac att s'eleva på en brant klippa 37 meter hög, gav en hård tid med venetianarna, som hotade den fria republiken Ragusa - monument tillägnat de riddare, furstar och ädlingar i Dubrovnik ...
Men den mest kända delen av den historiska staden, under ledning av UNESCO, har dess väggar intakta, som omger staden kontinuerligt för 1940 meter. Väggarna i Dubrovnik är en av de bästa defensiva system och mer solid hela Medelhavsområdet, eftersom den är full av befästningar, vallar, torn och fästningar oberoende. En promenad på dem ger dig en fullständig bild av allt det vackra Stone Town, som domineras av de mest kända gata i Dubrovnik, Stradun, den kortaste vägen från den östra porten till väster. De plattor i vit sten på den största gatan i stadens historiska centrum - det Stradun - är den utvalda platsen för stadens stora evenemang, bland det viktigaste är att "Dubrovnik Summer Games, men även området möter, underhållning och montering, och utrymme som rymmer de mest spektakulära utomhus nyårsafton bollar.
Under de senaste åren, som två nybyggda galeoner segla på havet utanför hamnen i Dubrovnik, en kopia av trä fartyg för transport av passagerare och gods från forna glans och entreprenörskap i Republiken Ragusa. I slutet av det sextonde århundradet, var Galleon Dubrovnik bland de allra största fartygen i världen, men nu bär turister att besöka öarna och gömda vikar runt Dubrovnik, men även om "vägen av pirater" för vatten Adriatiska havet. Peljesac halvön är en plats från vilken det inte kan ignoreras om du vill ha lite vila och stillhet efter Istrien är den största kroatiska halvön, en gång en del av Republiken Dubrovnik. Än idag kan man beundra murar Ston, fem kilometer lång och en halv och förstärkt befästningarna som han försvarade tillgång till Dubrovnik. Särskilt intressant är staden Orebic, kuststäderna sjuttonhundratalet, som fortfarande bär på inför den välkända byggnader, tecken på rikedom och lyxiga livet för de familjer av kaptenerna, segling hav av halva världen, investerat vad tjänat in sina villor och byggnader sten. Från den tidpunkt då den berömda seglare avvikit från sitt hemland Marco Polo Korcula (hans hus i staden, är öppen för allmänheten), en ö skärgården Dubrovnik, har staden Korcula riddare, en rik historia, springa utvecklats till ett slags urban skulptur i sten, av linjer parallella och regelbundet, och har kommit helt bevarade till idag. Vad gör den speciell är arkitekturen ges till dess grundvalar, som han ville att hans vägar och beställde en "fiskben", var kysste ständigt av solen på morgonen och eftermiddagen, men inte när solen låg på sin höjdpunkt.
För att hedra den berömda sjömannen, Marco Polo, Korcula hålls idag, i juli månad, är den internationella festivalen låtar och vin, som bär namnet på hans berömda son, liksom maj arrangerar representation landning Marco Polo i hamnstaden. Korèula är också den plats där du håller Festival i tornerspel riddare och svärd i den traditionella danser Moreška av kumpanija och utställningen, som dansas klädd original dräkter av det sextonde århundradet, och representerar kampen mellan kungen och vita den svarta kungen till hjärtat av en prinsessa, kidnappades av den svarta kungen. Kampen åtföljs av en militär marsch musik framförd av ett band och varje år äger rum 29 juli, samma dag som St Theodore, men det var även plockat upp varje torsdag, mitt i turistsäsongen.
Endast 3 km från Metkoviæ, i byn Vid, är resterna av den antika staden Naron, en romersk koloni och Emporium, som grundade sitt välstånd på handel och det är den mest värdefulla historiska arv i södra Kroatien, men också en mest betydelsefulla romerska arkeologiska platser utanför Roms murar, med över 30 monument från den tiden. Inte långt från ruinerna av Vid varje år - i början av augusti - hålls båtarna maraton ladje, traditionella och typiska för denna region, idrottstävling som äger rum på vatten Neretva över en sträcka på 22.500 meter.

Naturarv
Särdragen hos denna funktion så dominerande, klimatet milt och tempererat klimat i södra Medelhavet, idealisk för tillväxt av frodig växtlighet, inte bara Medelhavet utan också subtropiskt med planteringar av citroner, apelsiner, palmer och agave, för att bara nämna några av de mest slående exemplen. Kustområdet, relativt omfattande, är mycket varierande. Vi flyttar snart från den branta klippiga kusten och djupa vikar, sandstränder, från bördiga fält till de höga bergen ned röra havet. Nationalparken Mljet (Mljet), i södra delen av landet, anses av många den vackraste ön i Adriatiska havet, kanske har en funktion som inte är lätt sett på andra ställen: en sjö i mitten av ön, och återigen en liten ö i sjön, som ligger ett slott, en tolfte-talet benediktinkloster. Denna bild tycks ryckas ur en saga av de vackraste sidorna av sagor, som berättar hur Mljet var Ogigia Ulysses, där Calypso höll honom i fängelset, medan havets botten visar den underbara världen av de vackraste röda koraller.
Det Elafiti är en grupp öar som ligger väster om Dubrovnik. Större Sipan, och denna grupp hör även Lopud och Koloèep (Kalamota). Med sina vackra landskap och sandstränder lockar många turister. Är kopplade dagligen till Dubrovnik med färja. Trsteno är den äldsta renässansen park i Dalmatia (1502), och idag är den enda arboretum hela kusten i Kroatien. Fyllda med exotiska växter, bland som står ut eukalyptus, kamfer och två gigantiska plataner över 400 år - enskilda delar av detta slag i Europa - här trädgården är prydd med en barock fontän med statyer av Neptunus och nymfer. Den mäktiga floden Neretva, som kommer från grannlandet Bosnien och Hercegovina, hälls i havet, bildar ett bördigt delta nära staden Ploce, och Opuzen Metkoviæ, och ger upphov till ett oerhört bördig mark täckt av skog och mark mandariner s vattenmeloner, medan samma flod är känd som en naturlig livsmiljö ål och mullets, för här i sötvatten från floden blandas med havsvatten. Genom armarna på Neretva, täckt med vass, kan du åka på safari på traditionella båtar kallas trupice, medan lugnet på plats är här och där, störd av linjen för några vadande fågel som flyger över träsket. Nära byn Vid, Prud Orepak och helgedomar fågel har skapat där övervintrande flyttfåglar, medan den södra sträckan av östra deltat i Neretva är en grogrund för reproduktion av flera fiskarter. Bay of Mali Ston är en dyrbar gåva att naturen har generöst skänkt på hela regionen i Dubrovnik Riviera, tack vare det naturliga flödet av salter mat från fastlandet, är det omgivande havet idealisk för vattenbruk och förskolor i musslor hög kvalitet, bland vilka berömda ostron av Ston, serveras på restauranger runt omkring.

Att besöka och uppleva...
* Den Elafiti nära Dubrovnik
* Nationalparken Mljet (Mljet) - regerade i Medelhavet vegetation samt historiska och kulturella arv lättnad (en tolfte-talet benediktinkloster. På en liten ö mitt i sjön Veliko Jezero)
* Den Folk Festival "Moonlight på Neretva", Metkoviæ
* Den ridderliga tornera av "Moreška" på ön Korcula (Korcula)
* Stenen fasader av byggnader i stadens historiska centrum och bana av Stradun
* Kyrkan i stadens skyddshelgon San Biagio (Blasius), Dubrovnik
* Stadsmurarna i Dubrovnik
* "The Summer Games av Dubrovnik"
* Den historiska staden Cavtat (Cavtat) - är turist och kulturella centrum Konavle (Konavle)
* Mausoleum familjen Raèiæ, födelseplatsen för målaren Blasius Bukovac, rektor palats, fästningen Sokol.
* Den historiska staden Dubrovnik (Ragusa) - stad av stor historisk betydelse, står under beskydd av UNESCO. Det är en av de mest pittoreska och berömda städer i Medelhavet
* Narona - den forntida staden Narona och museum i byn Vid, nära Metkoviæ
* Väggar Ston (Stagno) - befäst komplex av det fjortonde århundradet. Unika för sin längd (5,5 km)
* Staden Marco Polo, Korcula (Korcula) - är en av de bäst bevarade medeltida städerna i Medelhavet
* The Tower Minceta, Fort Lovrijenac (San Lorenzo) och Sponza Palace, Dubrovnik (Dubrovnik)
* Den sommarbostäder gotisk och gotisk, renässans, från Peljesac (Sabbioncello) till Konavle (Konavle)
* Den franciskanska kloster, Orebiæ
* Rektor's Palace, Luka Šipanska
* Den franciskanska kloster, Rožat
* Den Arboretum Trsteno "- ett monument av park, nära Dubrovnik
* Mynning Neretva - särskilda reserven, reserv-IKTYOLOGISK Ornithology
* The Bay of Mali Ston (Stagno små) - Marine Reserve
* Ön Lokrum - reserv av skogsvegetation
* Grottan Sailing spilja, Korèula - geomorfologiska naturlig monument
* Koèje, land Žrnovo ön Korcula - viktiga naturliga landskap
* Konavoski Dvori, Konavle (Konavle) - viktiga naturlandskap
* En kanot safari nedsänkt i frid Neretva

Att smaka...
* Den "kontonjata" (kvitten pie)
* Den "rozata" söt tradition
* Ålen av floden Neretva
* Grodor i dalen av floden
* Lamm-och kalvkött rostad under "Peka" ål eller groda soppa, loc. Neretva dalen
* Ostron, musslor och salt i Ston (Stagno)
* Sweets "kontonjata", "konceptuell synvinkel" och "arancina, Konavle (Konavle)
* Mandariner och citroner, Neretva dalen
* Vin och Dingaè Postup (Peljesac / Sabbioncello) Pošip och GRK (Korcula / Korcula), Malvasia av Dubrovnik, Konavle

Att lysna...
* Konserterna "Julian Rachlin and Friends" i Dubrovnik
* "The Summer Games i Dubrovnik" - deltagande register teater, skådespelare och musiker världens mest berömda gör den här festivalen en unik konstnärlig händelse

 

 

Vädret Dubrovnik