boende i kroatien logo
23-09-2018

Resor till Kroatien

 

Vi kommer att presentera dem smidigaste vägarna till Kroatien! Både med bil, tåg och flyg...

Åker ni på egen hand i egen regi så är det bra att ni har hittat och bokat boende i Kroatien. Stort utbud av boende i Kroatien hittat ni just hos oss undeer flicken Boende!
Kontakta oss

 

Typ av resor


» Flyga till Kroatien
» Bil och tåg till Kroatien
 

Reseplanerare 

 

 

 

Resor till Kroatien - olika sätt och tips!

 

Resa till Kroatien med Flyg, buss eller med egen bil? Läs om dem olika rese sätt samt om tips som vi har samlat efter många år resor till Kroatien!.

Flyg
Att ta sig till Kroatien med flyg är så klart det snabbaste vägen! Till exempel en flygresa från Stockholm till Split tar mindre än tre timmar och det finns direktlinjer från Stockholm och Göteborg till bland annat Zadar, Pula, Split och Dubrovnik.

Lista på bolagen specialiserade för flygresor till Kroatien:
Croatia Airlines / www.croatiaairlines.com är Kroatiens nationella flygbolag.
Tour Adria / www.touradria.se har b&åde charterresor och reguljärflyg.
www.Flygresor.se söker efter billigaste flygresa till Kroatien.

sist men inte minst den biligaste alternativen är att
flyga till Kroatien - www.Ryanair.com Från Stockholm eller Göteborg till Zadar kan man ta sig tur/retur för ett mycket billig! Det gäller bara att ni har på egen hand bokat boende i Kroatien - KroatienTours.se!

Köra med egen bil
Viktigt att ha är telefonnummer till Kroatiska Bilkluben (Hrvatski Autoklub - HAK) för trafik info och eventuell hjälp på vägen - +385 1 4693 700.
Lika går bra att lada ner mobilappen på www.hak.hr/smartphone/hak Att köra de ca 200 milen mellan Sverige och Kroatien kan vara en äventyr samt som man reser billigare, men det kan vara krävande!

Förslag på resrutt:
Sverige – Danmark – Tyskland – Österrike – Slovenien – Kroatien
Eller
Sverige – Tyskland – Österrike – Slovenien – Kroatien (mellan Sverige och Tyskland tar ni direkt båt med till exempel StenaLine.se eller TT-line).
Eller
I Tyskland kan ni ta tåg Hamburg-Villach (Östeerike, 55 mil ifrån Split) eller direkt till Rijeka (Kroatien) med tysklands www.bahn.de. Ni lastar bilen ena dagen och tillbringar natten på tåget i egen kupé med frukost och vaknar intill Kroatien eller direkt på havet!
Man slipper stress, risk, sparar bensin, övernattning…

 

 

  

 

Vädret