boende i kroatien logo
23-09-2018

Kvarner, Opatija, Krk, Pag...
Resor och boende i Kvarner

 

De kulturella och historiska arvet i Kvarner är oerhört intressant och rik nog att bestämma selektiv utveckling av särskilda former av turism, såsom hälsoturism, Wellness, medicinsk rehabilitering, Thalassoterapi, kulturturism, anordning av kongresser... I Kvarner har räknat totalt 278 skyddade kulturföremål, av vilka 117 är privata och 161 historiska byggnader och historiska komplex.
Kontakta oss

 

Regioner


» Istrien
» Kvarner
     - Boende
» Dalmatien – Zadar
» Dalmatien – Sibenik
» Dalmatien – Split
» Dalmatien – Dubrovnik
» Norra Kroatien

 

Karta


Visa större karta

Reseplanerare

Valutaomvandlare

 

 

Rijeka, Kvarner

 
Kvarnerregionen
Kulturhistoriska arv
Arv kulturella konst vanhelga är flest till antalet, följt av etniska arvet, från Memorial och heliga, att komma till idroarcheologico och arkeologiska skatter. Nästan varje stad eller land, från denna synpunkt, något att erbjuda våra gäster, och en av de oftast nämnda kulturella och betonade är Bašæanska ploca, graverad sten stele och en sann monument på det ursprungliga språket kroatiska är från omkring 1100, skriven med karaktärerna i övergången mellan den rundade glagolitiska det laget. Förutom de manuskript och texter av liturgin, kyrkliga skrifter med glagolitiska det glagolitiska användes för att registrera dagliga händelser av det sociala livet, samt rättsakter som lagar Vinodolski, Vrbnik och Krk. Förtjänar att uppmärksammas är också av Marian helgedomar, bland vilka intar en framträdande plats på Shrine of Our Lady of Trsat bakom staden Rijeka (Fiume), en av de äldsta helgedomar i världen där, 1291 till 1294 hölls den heliga House of Nazareth.

Naturarv
Mångfalden och rikedomen av växt-och djurvärlden i Kvarner Bay är bland de kända särdrag erkänns och. Med cirka 2.700 växtarter, bland vilka finns många bitar sällsynta och endemiska växter Kvarner Kroatien tillhör de rikaste regionerna vad gäller botaniska arv. På ön Krk undersöktes ca 1500 växtarter och är tätt följt av den rikedom av växtriket av öarna Cres och Losinj. Den flora av Kvarner Bay, tack vare de territoriella indelningar och heterogenitet av dess delar och erbjuder sina gäster möjlighet att njuta av rikedomen i tallskogarna är särskilt känd verkan av hans berömda aromatiska kottar, är kända av rikedom från den vise , rosmarin, basilika, av lagerträd och myrten, liksom de glädjeämnen som är beredda med kastanjer, fikon och bär, bland som skiljer ut sig så många arter av ätliga svampar.
Enligt statistiska studier skulle i Kvarner region leva för 73 procent av amfibier och cirka 87 procent av reptiler finns i hela Kroatien, är ön Krk, med 30 procent av inhemska arter av amfibier och reptiler, ön med det största antalet arter av djur dessa familjer i hela Medelhavet. Inom området Kvarner undersöktes och 14 arter av ormar än 81 arter av däggdjur - två tredjedelar av det totala antalet däggdjur alla Kroatien: allt är bara en bekräftelse på den extrema skydd av arv djur är unika för denna region. Ungefär 114 fågelarter som, på europeisk nivå, måste anses vara en risk att utrotas, så många som 83 arter som kommer från territoriet för Kvarner. På det häckande kungsörnar, griffon, pilgrimsfalk, Hökörn, örnen, tjäder och uggla, medan berget skogarna vid kusten eller inlandet fortfarande lever björn, varg , lodjur, rävar, schakaler, vildkatt, grävling, Förövaren, hjort, rådjur, gems och mer än 500 arter av fjärilar. De ekologiska centrum "Caput Insulae grundades 1993 i byn Beli på ön Cres, ansvarar för permanent skydd av gripar, en av fyra rovfågelarter bor kvar i Europa. Brunbjörnen lever i skogarna i Gorski Kotar, en attraktion för den marina världen är av särskilt intresse är munksälen, och om vi tar hänsyn till kulinarisk synpunkt, måste vi nämna den berömda Kvarner scampi. Havet kring öarna Cres och Losinj är skyddat som livsmiljö för delfiner, som gäster och besökare kan "anta". Det fanns alltså ett starkt incitament för att skydda dem, som du arbetar systematiskt sedan 1987, då befordrades ett initiativ för att studera delfiner och sjöss för att rädda alla hotade arter och re -- roll.
För att skydda tillgångarna av växt-och djurvärlden, vi investerar kontinuerligt i Kvarner ekologi i miljö-och utbildningsinsatser under 2005, har ledarna för projektet tilldelats flera utmärkelser från internationella organisationer som verkar inom områdena ekologi och utbildning. Bland dessa utmärkelser minns vi 23 blå flaggor för kvaliteten på tjänsterna och sanering av stränder och hav, 3 utmärkelser för flottan och 10 för en väl fungerande eko-skolor.
Risnjak National Park, med säte i Crni Lug, nära Delnice utgör en del av särskilt intresse och värde för Kvarner. Det består av 6.400 hektar skog, där vi kan hitta en trettio växtsamhällen med ett dussin särskilda sammanslutningar och sottoassociazioni skogsmark, kan vi följa en rutt på 4,2 kilometer av utbildning, och finna ro i ett berg reträtt och en restaurang med inkvartering. Även Uèka Nature Park är känd för sitt frodiga vegetationen, mångfalden av vegetation, förekomst av platser grottforskning och vandringsleder berg, vindskydd, pension och allmänna utrymmen för restaurangen. Mellan naturreservat och rekommendera Bijele Samarske Stijene, Mrkopalj, reserver och geomorfologi av Vrazji prolaz Zeleni vir, Skrad, Debela Lipa - Veliki Rebar, LOKVE, skog Crnika Glavotok till ön Krk, Rab på skogen Dundo medan fågelreservat ligger på öarna Cres, Krk och Prviæ.

Misssa inte...
* National Park Risnjak
* The Natural Park Uèka
* Den fågelreservat på öarna Cres (Cres), Krk (Krk) och Prviæ
* Den "Lungo Mare", 12 km lång promenad längs havet, Volovsko i Lovran (Laurana)
* Ön Košljun fristad av andlighet och vegetation (Forest Park)
* Lubenice, (ön Cres) - sten by uppflugen på en klippa 378 meter över havet
* Osor (Ossero), en stad orolig historia, men även musikaliska kvällar
* Bevakningen av delfiner i spegeln i havet öarna Cres och Losinj (Losinj)
* Den turkiska Perušiæ tornet - den enda överlevande av den turkiska tornet Lika, räknat från den femtonde århundradet.
* Cykelled, joggingspår, mountain trails

Att besöka...
* Karneval Rijeka (Kroatien), Rijeka 
* I sommar visar och festivalen Krk
* The International Summer Carnival of Novi Vinodolski
* Händelsen Kastavsko kulturno leto "(The Cultural Summer Kastav) Kastav (Kastav)
* The Shrine of Our Lady, Trsat (Trsat), den äldsta helgedomen i Kroatien, med en Franciscan monastery
* Staden Rab (Rab), medeltida kyrkor och palats
* Den ridderliga tornera Rab (Arbe)
* Den gravsten Baška, Jurandvor nära Baska (Baška), det viktigaste vittnesbördet skrivna på glagolitiska, språk veteroslava tolfte århundradet.
* Angiolina Park, Park St James, Opatija (Opatija), monument i park
* Den "Paradise Beach" (Paradise Beach) i Lopar, Rab (Rab), en vacker lång sandstrand 1500 m
* Kruna, Podokladi, ön Cres (Cres), fågelreservat
* Källan och dalen av floden Kupa, Cabarete - naturlig monument
* Fužine - fjällsjöar och grottor
* Zeleni vir - reserver speciella geomorfologiska
* Japlenški vrh (Delnice) - Forest Park * Mrkopalj - ett naturreservat och Bijele Samarske Stijene
* Velebit - Nature Park
* Jag Rozanski Rozanski kukovi - naturreservat
* Jasikovac, Gospiæ, Forest Park
* Caves Cerovac Peæine, Graèac, geomorfologi naturlig monument
* Plitvice Lakes - missa inte ett besök Plitvice Lakes National Park, anges som Unescos världsarvslista
* Risnjak - miljö rik flora, fauna och Karst fenomen
* Norra Velebit (Norra Velebit) - i enlighet med UNESCO World Biosphere Reserve
* The Castle of Zrinski, Cabarete
Museet "I. G. Kovaèiè "och amfiteater, Lukovdol
* Vrbovsko - traditionell arkitektur
* Fortress Nehaj, Senj (Mark) - Fortress renässans. - Idag unikt museum tillägnat historien om pirater "Uscocchi" av Mark
* The Shrine of Our Lady of Krasno, Krasno, den största Marian skrin Lika
* Den födelseplats Nikola Tesla, Smiljan, moderna museet byggdes för att hedra en av de största uppfinnare genom tiderna
* Mässan Rab (Rab), en händelse som invånarna i Rab visa sina gäster sin rika och ärorika historia, Rab

Att smaka...
* Körsbär, kastanjer och sparris Lovran (Laurana)
* Oliver Punat
* Kvarner scampi
* Den "šurlice", typisk massa prod. hantverk
* Lamb of Cres
* Spelet, grodor, champinjoner, sötvattensfisk, berget sprit, potatisen i Lika-och lammkött, konjak, plommon och päron, honung Velebit
* Den lokala viner Vrbnièka žlahtina - Krk (Veglia), Trojšæina - Susak, Kastavska Belica - Kastav (Kastav)

Att lyssna...
* Den "Musical Evenings Osor" Osor (Ossero)
* Den "Musical Kvällar Rab, Rab (Rab)
* Den "Musical Evenings Lubenice" Lubenice
* Den "Liburnia jazz festival" i Opatija (Opatija)
* I "Day of Music" i Mali Lošinj (Mali Losinj)

 

 

Väder Rijeka