boende i kroatien logo
23-09-2018

Sibenik, Dalmatien
Resor och boende i Sibenik områden

 

Adrias mest skyddade naturhamn, nära floden Krkas inlopp i havet, hör till staden Sibenik! Världens bästa och glamorösa Marina Frapa (Roznica) finns i närheten. Enda ursprungligen 100% kroatiska staden på kusten och av de äldsta slaviska städer på den kroatiska kusten. Faust Vrancic (uppfinnare av fallskärm) är född i närheten. Närheten av 3 Nationella parker, uteliv...
Kontakta oss

 

Regioner


» Istrien
» Kvarner
» Dalmatien – Zadar
» Dalmatien – Sibenik
     - Boende
» Dalmatien – Split
» Dalmatien – Dubrovnik
» Norra Kroatien

 

Karta


Visa större karta

Reseplanerare


Valutaomvandlare

 

 

Sibenik, Dalmatien

 
Dalmatien-Sibenik
Den historiska och kulturella arvet

Tillgångarna i historisk-kulturell bevis idag av forntida mänsklig närvaro och storslagenhet av konst och arkitektur av invånarna i regionen Šibenik, vars verk står mellan den antika staden Bribirska Glavica och Skradona Roman befästningar Sibenik, att S: t Michael och St John Šubiæevac, och fästningen i Knin, som St Nicholas. Fortet Šibenik byggdes på nionde talet och staden nämndes första gången i ett gåvobrev av den kroatiska kungen Petar Kresimir 1066, då ännu i dag Šibenik kallas staden Krešimir. Staden grundades av kroater över tusen år sedan.
Dess gator och torg, är några av de dyrbaraste konstverk i Dalmatien, bland däribland rådhuset, ett mästerverk i Kroatiens och Sankt Jakobs katedral, arbete befälhavaren Juraj Dalmatinac dating femtonde århundradet och rankas bland de tillgångar som ingår i den historiska världen, under ledning av UNESCO. Den byggdes i 105 år, enbart med hjälp av sten från öarna Brac (Brazza) och Korcula (Korcula). Šibenik var också den första staden i republiken Venedig, till mynt sin egen valuta.
Den pittoreska staden Primosten byggdes på en ö, och tiden för turkarna var skyddad av murar, torn och en vindbrygga som förbindelse med fastlandet. Senare fylldes näset, och från ön, vände Primošten till en halvö. Staden Knin var alltid i korsningen av viktiga vägar och plats av stor strategisk betydelse. Under hans ledning lyckades kroatiska kungar Trpimir, Držislav, Zvonimir och Petar, och var säte för ärkestift, vars jurisdiktion kom upp till knä floden Drava.

Naturarv
Nationalparken Kornati (krönt), som hör delvis till Zadar regionen, kombinerar det gäller Sibenik region vilda skönheten i sten otroligt klara blåa havet, en tystnad som du inte hittar någon annanstans plats, och charmen av associationer vikar som gör dig andfådd varje sann älskare av den marina världen. Ögruppen har fått sitt namn från den största av öarna, säger ön Kornat, och legenden att "den sista dagen av skapelsen, Gud, kröning av hans verk, skapade han Kornati Kornati med tårar star Winger, "som George Bernard Shaw skrev en hänförd av skönheten i quest'arcipelago, som också uppvisar den tätaste koncentration av öar i Medelhavet.
I fullständig kontrast quest'azzurro och med kala klippor på öarna i Kornati, här är den rike av floden Krka nationalpark, en härlig oas Karst miljö, med två tredjedelar av den ström som passerar genom ravinen. Krka floden längs denna väg och frodig växtlighet, rinnande vattenfall förbigående bildar sju, varav den sista, som Skradinski Buk, stoltserar med en genomsnittlig vattenmängder på 55 kubikmeter vatten per sekund. Juvelerna i Krka nationalpark är två: de ortodoxa klostret Saint Archangel "Krka" och den underbara klostret Visovac. Klostret uppfördes år 1402 av Jelena, änka efter Prince Subic och syster till kejsar Dušan, i den bevaras värdefulla böcker och ikoner, manuskript, liturgiska dräkter och kyrka-stående. Den franciskanska klostret Visovac, dock på en holme mitt i en grön sjö bildats av floden Krka sedan 1400 bebos av Franciscan gästfrihet som håller värdesaker, gamla målningar och konstverk, men också svärd Vuk Mandušiæ, som dog i strid mot turkarna. Den Krka nationalpark har en rik flora och fauna, som erbjuder boende i mycket 222 arter av fåglar, varför den placerats bland de viktigaste fågelområden i Europa. Området runt Krka är rikt på lämningar av medeltida bebyggelse, förhistoriska arkeologiska platser, fortfarande utan också av de skyddade romerska arvet. Krka nationalpark kan besökas med båt, bil eller till fots. Missa inte ett besök på etnologiska museet är inrymt i en av de gamla fabrikerna.
På området för Krka nationalpark är också den enda träningscenter för hökarna i Kroatien, under besöket, kan du beundra vissa belägg för att jakt med falkar och demonstrationer av möjligheten för dessa rovdjur. Staden Skradin, nämns för första gången i dokument som skrivits på 339-talet f.Kr., fortfarande kvar spår av en forntida Illyriska lösning. Var och en av de öar som pryder framsidan av den lilla regionen Sibenik döljer sina egna särdrag: Zlarin, till exempel, har djup känd för att skörda koraller Adriatiska havet, medan Krapanj, den minsta ön i Sibenik skärgård, är en är känd för förekomst av svampen dykare.

Att besöka och uppleva...
* Den pittoreska staden Primosten
* Den festliga staden Vodice
* Nationalparken Kornati (krönt)
* Nationalparken Krka (Krka)
* International Festival of Children
* Den "Medieval Fair Šibenik"
* Sibenik - fästningarna St Michael, St John, Baron Degenfeld (idag Šubiæevac) och St Nicholas
* Ön Visovac - Franciscan Monastery
* Sanna anda Dalmatien i semesterorten Juranovi Dvori
* Föreställningen "žudije" Vodice
* Katedralen St James (Šibenik ) - Renaissance Cathedral of the XV och XVI århundrade. (hör till det historiska och kulturella arvet)
* Den arkeologiska platsen Bribirska Glavica - lokalisering av arkeologiska sek. XVI och XVII
* Fortet på berget Spas, Knin - militär fästning av det IX århundradet.
* Ön Krapanj - den plattaste ön Kroatien


Att smaka...
* Musslor Šibenik
* Skinkan Drniš
* Babic av Primosten, rött vin
* Skradinski Rizotto
* Cake Scardona (Skradin)

Att lysna...
* Festivalen "Kvällar i Dalmatiens sånger" Šibenik

 

 

Vädret Šibenik