boende i kroatien logo
23-09-2018

Zadar, Dalmatien
Resor och boende i Zadar områden

 

Världens finaste solnedgång, enligt Alfred Hitchcock!
Närheten av små byar och städer, perfekta för bad, romantik och nöje, solsemester. Lyssna på "HavsOrgel"...
Kontakta oss

 

Regioner


» Istrien
» Kvarner
» Dalmatien – Zadar
     - Boende
» Dalmatien – Sibenik
» Dalmatien – Split
» Dalmatien – Dubrovnik
» Norra Kroatien

 

Karta


Visa större karta

Reseplanerare


Valutaomvandlare

 

 

Zadar, Dalmatien

 
Dalmatien- Zadar
Historien och kultur

Kultur och historia, precis som naturen, verkligen var frikostig mot regionen Zadar turist, bebos nu av tre årtusenden. I omedelbar närhet av Zadar finns staden Nin, den äldsta kroatiska kunglig stad och plats där det var lätt att den kroatiska staten. I den sjunde talet blev Zadar huvudstad i Dalmatien, och fortsatte att använda fram till 1918, dess kullerstensgator av halvön (Poluotok) - stadens historiska centrum - är dekorerad, bland annat kyrkan San Donato, den nionde talet, Forum Romanum föremål för fler arkeologiska utgrävningar i den här delen av Adriatiska havet, från kyrkor i St Anastasia, den trettonde århundradet, och St Crisogono det tolfte århundradet. Går igenom Callelarga, ett obligatoriskt stopp för alla besökare, finns det på bästa sätt, andan och rytmen i denna gamla stad, som nu lever sin andra barndom som locus av de största investeringarna i kommunal infrastruktur och byggande .
En av dessa landvinningar, unik i Europa, är "orgelpipor marin", ett arkitektoniskt mästerverk som uppnåtts i den översvämmade delen av stranden stad där vågorna bryter och rinner genom de ledningar som installerats under vatten, de producerar ett ljud otroligt, blev "Musik i havet, som sprider sig via hela utrymmet för promenad, och inom bara ett år, ett obligatoriskt stopp och mötesplats för tusentals åskådare och besökare till staden Zadar och omgivningar. Och just denna sida av stranden Zadar, kan man njuta av, för att citera den berömda Alfred Hitchock, den vackraste solnedgången i världen. Beskrev det, faktiskt, efter att ha besökt Zadar, han tog med sig hela sitt liv, minnet av att möta magiska ögonblick då solen sjönk i havet. Regionen Zadar hålls i staden Nin, långt från huvudstaden 18 km, en gammal kyrka i 12 århundraden sedan, kyrkan Santa Croce, den minsta katedralen i världen. Endast 36 steg lång, byggdes kyrkan Nin och utifrån den att solen tar över himlen under året, vilket fungerar som klocka och kalender, samt vara en plats för bön.

Naturarv
Den norra delen av den dalmatiska kusten, den största tätortens centrum är staden Zadar, som med sina tre årtusenden av historia, kallas också "dörr till nationalparker" eftersom, tack vare sin unika geografiska läge, är bokstavligen på tröskeln till fem nationalparker, som kan besökas på en dag. Den Paklenica, Krka vattenfall, Plitvice Lakes, Kornati Norra Velebit: varje persenta platser skönhet som gör dig andfådd. Faktum är att canyons Velika och Mala Paklenica, med en rad vattenfall och klippor idealiska för fri klättring, utgör en utmaning för alla dem som älskar natur och friluftsliv utflykter. Flora och fauna i området döljer även många endemiska arter, bland vilka vi nämner Griffin, som här har en av sina två livsmiljöer i Kroatien, men det finns också ett antal grottor och Karst företeelser av stort intresse, till exempel i toppen av det högsta berget, National Park "Norra Velebit," berg som UNESCO har förklarat World Biosphere Reserve.
Att denna typ av skyddat område, rikt på växt-och djurarter, grottor och brunnar, i en mycket skogsklädda berg och dess sluttningar, står i skarp kontrast till panorama från dess topp, spets Islands National Park Kornati. Zadar skärgård, finns totalt 365 öar och 150 öar, holmar och skär som utgör Kornati National Park (krönt), ett antal kala berg och klart, blått vatten i en öppen, vertikal Rock utsikt över havet och ner kraftigt, tills det nådde sitt djup, för ett par hundra meter. Det är ett paradis för båtfolk, överflödande vikar, hamnar mysig och gömda stränder, obligatoriskt stopp för alla båtägare som besöker Adriatiska havet, men också det moderna Robinson Crusoe, önskemål om ensamheten och glada att kunna njuta av nöjet med en orörd kustlinje och kristallklart hav. Delvis trädbevuxna parken Kornati ger liv åt naturen Telašæica, en av vikarna säkrare för Adriatiska båtfolk, utan också en plats där det var uppenbart ett unikt naturligt fenomen: saltsjö Mir, där vattnet är varmare den i havet! Medelhavet av rullande Karst är tydligt naturliga livsmiljö, mufflon, men är också en trevlig plats för vila och jakt sedan antikens Rom.
Vransko Jezero sjö, med fågelreservat, är den största naturliga sjön i Kroatien, ligger i Zadar regionen och, på vissa platser, ligger bara 800 meter från havet. Det är också den enda naturliga livsmiljö hägern utmed kustregionen i Kroatien, medan sjön är full av sötvattensfisk och ål, att presentera det faktum att dess vatten blandas med det salta havet. Besökare till reservatet kan få fisketillstånd i Vransko Jezero, där du också kan hyra en roddbåt. Ett sådant landskap, från bergstoppar ner till ön vikar, erbjuder lika mycket som någon annan, så många möjligheter till ett roligt, organiseras av myndigheter eller enskilda, längs de många cykelvägar längs havet eller i bergen, och trekking, den skärmflygning, fri klättring och grottforskning aktiviteter.

Att beöka och upleva...
* Natur Park Telašæica
* Sjön och dess fågelreservat Vransko
* Den kulturella evenemang "Zadar Summer of Culture", Pag Summer "och" Zara Dreams
* Insamling "The guld och silver i Zadar, Zadar (Zara)
* Kyrkan i Zadar
* Kyrkan San Crisogono, Zara
* Kyrkan San Donato, Zadar (Zara) - symbol för staden Zadar
* Kyrkan Santa Croce, Nin - den minsta katedralen i världen
* Festivalen "Night of full moon"
* Nationalparken Paklenica - Canyon unik och en stor rikedom av flora och fauna
* Saljsko Polje, Dugi Otok - viktiga naturliga landskap
* The River Canyon Zrmanja - viktiga naturlandskap
* Telašæica - naturparken med den naturliga hamnen säkrare och vackrare Adriatiska
* Lake Vransko - naturpark
* Pag (Pago) - stadens arkitektur, handgjorda spetsar Pag
* Den öarna Ugljan och Pasman - formerna för det stenhus ö
* Den vackra naturen i nationalparker
* Den andan och rytmen i den antika staden Zadar till tempo som Kalelarga

Att äta...
* Lamb och Pecorino Pago
* Maraschino liqueur dessert
* Försäljningen av Pag och Nin
* Skinkan Posedarje
* Salami "Nin Sokol"
* Den Benkovaèki rosévin Benkovac
Att lyssna...
* Ljud av "hav organ" i Zadar
* Musical kvällarna i kyrkan San Donato, Zara

 

 

Vädret i Zadar